Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Alpha Mcchip Golf VI GTI zeker niet de Omega

13.05.2009

Er is weer een nieuwe Golf GTI, dus kunnen we weer rekenen op een scala aan vermogensupgrades voor de populaire Volkswagen. Mcchip is de eerste, maar zal zeker niet de laatste zijn. De powertoename is niet overweldigend, maar zoals gezegd is het begin er.

Enkel het vervangen van de motorchip voor een exemplaar uit huize Mcchip levert de nieuwe Volkswagen Golf GTI 252 pk op. Het koppel stijgt van 280 Nm naar een veel lekkere 380 Nm. De upgrade is misschien niet om naar huis te schrijven, maar voor een prijs van € 849,- biedt het een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Wie de Audi S3 of zelfs de Leon Cupra 310 Limited Edition en/of de Ford Focus RS wil evenaren moet nog even geduld hebben. Er verschijnen ongetwijfeld nog genoeg 'hete pepers' voor de nieuwe Golf GTI die bij de eerder genoemde auto's in de buurt komen. Reken dan wel op een steviger prijskaartje.

Golf-adepten opgelet!
Volkswagen Golf GTIBen je echter helemaal lyrisch van de Golf, dan raden wij je aan om te wachten op de opvolger van de Golf R32. En dan bedoelen we niet de R20 - die in productiegedaante alleen de toevoeging 'R' krijgt - mee, want die bevat 'slechts´ 270 pk. Nee, we duiden op de ter ronde gaande suggesties over de waardige vervanger van de zescilinder R32: de R42 (zoals deze in de wandelgangen wordt genoemd). Die zal namelijk de motor uit de TT RS en de RS3, die daarin 350 pk levert, bevatten en daarmee maak je pas echt indruk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model