Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Nieuws: Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Dit kost de sterkste Golf ooit (GTI Clubsport S)

20.09.2016

Met de toevoeging 'S' in zijn naam mag de Volkswagen Golf GTI Clubsport S zich de sterkste Golf ooit noemen. Maar dat is nog niet alles: het is tevens de snelste voorwielaangedreven productieauto op de Nürburgring. Het prijskaartje sluit aan bij die exotische records: € 50.390,- moet er minimaal betaald worden.

De sterkste, de snelste en met een totale productie van 400 exemplaren ook nog eens een van de meest exclusieve. Wie een van de voor Nederland beschikbare 10 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S in handen krijgt heeft een goed verhaal in de kroeg.

Sportauto-genen
Het verhaal wordt alleen nog maar sterker als je zijn achtergrond kent. De Golf GTI Clubsport S deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Naast het vermogen van 310 pk betekent dit dat de Clubsport S een tweedeurs tweezitter is: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt slechts 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg/pk – een waarde van sportwagenniveau.  

Recordhouder Nürburgring
Dankzij die aanpassingen sprint de Golf GTI Clubsport S in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/h en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/h. Met een recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring is deze super-GTI bovendien de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit. De Golf GTI Clubsport S heeft een speciale Nürburgring-stand voor het onderstel, waarbij de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatsound afstemt op circuitgebruik.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model