Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI Club Sport

Nieuws: Volkswagen Golf GTI Club Sport

Feest! Volkswagen Golf GTI Club Sport alias '40 Jahre Edition'

10.09.2015

We hadden je nog zo gewaarschuwd in het voorjaar: Stel, voor je eigen bestwil, de aanschaf van een nieuwe Golf GTI nog even uit! En ja hoor, Volkswagen presenteert nu het productiemodel van de Golf GTI Club Sport, de snelste Golf GTI ooit.

Om de vijf jaar viert Volkswagen een nieuwe mijlpaal van het GTI-label en dat heeft al geresulteerd in meerdere speciale 'Jahres'-edities. Nu staan de Duitsers stil bij het 40-jarige bestaan met de Golf GTI Club Sport. Officieel geen 'Edition Jahre 40', zoals de voorgangers heten, maar dat mag de pret niet drukken. Met een acceleratie van 5,9 seconden is deze jubileum-GTI immers de snelste Golf na de R ooit.

Kortstondig 290 pk
Traditioneel pakt Volkswagen bij de speciale Jahres Editions uit met enkele lekkere extraatjes en ook dit keer is dat meer go und show. Zo beschikt de Club Sport over een opgevoerde 2.0 liter TSI met standaard 265 pk, wat 35 pk meer is dan de Golf GTI Performance. In overboost-modus is er zelfs tijdelijk 290 pk. Het is ook in deze modus dat de auto in minder dan zes tellen naar de 100 km/h kan snellen. Althans, indien de motor is gekoppeld aan de DSG met dubbele koppeling. Bij zelf schakelen duurt de spurt een tiende langer. En de topsnelheid? Die is komen te liggen op 250 km/h en 249 km/h bij de versie met DSG.

Uiterlijk vertoon
Zoals gezegd bevat de Club Sport ook meer show dan een reguliere GTI. Standaard monteert Volkswagen zoal een extremere voorspoiler, een fikse dakspoiler, diffuser en extra grote uitlaatpijpen. Rollen doet de verjaardags-Golf op 19 inch wielen en binnenin zit je op aangedikte sportkuipen met alcantara-bekleding. Leuk is de subtiele knipoog naar de oer-GTI met de koets-striping tussen de voor- en achterwielen en de 'gerookte' lichtunits dragen bij aan een agressievere uitstraling.

Gelimiteerd?
Volkswagen zet de Golf GTI Club Sport in de spotlight van de IAA. En de maanden na die autoshow start de verkoop, al is nog niet bekend precies wanneer, evenals of de oplage als vanouds gelimiteerd is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model