Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI Cabriolet

Nieuws: Volkswagen Golf GTI Cabriolet

Petje verplicht: VW Golf GTI Cabriolet

01.03.2012

Volkswagen had hem stiekem al aan de fans laten zien, maar in Genève maakt hij zijn officiële debuut. Toen in concepttrim, nu als productiemodel; de Golf GTI Cabriolet.

Afgelopen zomer presenteerde Volkswagen tijdens haar liefhebbersfestival een studiemodel voor de Golf GTI Cabriolet. Destijds hielden de Duitsers de lippen stijf op elkaar wat de productieplannen betreft, maar die tijd is nu voorbij. Hij komt. Komende zomer.

2.0 TSI
Volkswagen Golf GTI CabrioletNet als de reguliere GTI is de Cabriolet voorzien van een 2.0 TSI krachtbron met 210 pk. Het maximale koppel bedraagt 280 Nm. Spreekt de bestuurder het volledige vermogen aan dan is het mogelijk om in 7,3 seconden vanuit stilstand naar de honderd te accelereren. De topsnelheid van de dakloze GTI is 237 km/h. Rijd je met een gematigde rechtervoet dan is een verbruik van 7,6 l/100 km mogelijk. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 177 g/km.

Jacky
Naast de bekende GTI-techniek is de carrosserie eveneens in GTI-kledij gestoken. Dit betekent agressieve bumpers rondom, een rode grille, uitgeklopte wielkasten, 17-inch 'Denver' lichtmetaal en een dubbele uitlaat. Nemen we een kijkje binnenin dan zien we de nostalgische 'Jacky'-bekleding, RVS-pedalen en een GTI-sportstuur. De Golf GTI Cabriolet staat vanaf juli bij de dealer. Welk bedrag het prijskaartje vermeldt is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model