Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria

Nieuws: Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria

Designtalenten gaan los op Volkswagen Golf Cabrio

10.05.2013

Wat krijg je als je een team van getalenteerde designs en techneuten loslaat op de Golf Cabrio? Nou, dit! De in Wörthersee gepresenteerde, unieke Golf Cabrio ziet er niet alleen snel en luidruchtig uit, hij is het ook.

Negen mannen en vier vrouwen in de leeftijd van 17 tot 23 jaar gingen aan de slag, met als resultaat deze Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria. Bijzonder is dat de unieke Golf een tweedelige première betreft. Het is voor het eerst dat een team van jonge ontwerpers van Volkswagen een conceptcar ontwikkelen voor het jaarlijkse GTI-festival in Oostenrijk. Tevens is het de eerste keer dat talenten uit Wolfsburg en Osnabrück samenwerken. De groep, bestaande uit ingenieurs, monteurs van het interieur, designers en kleurtechnici, pasten een standaard Golf GTI Cabrio naar hun eigen optische en technische wensen aan.

Oostenrijk
Allereerst is er het opvallende design van de Golf GTI Cabrio Austria, dat duidelijk hint naar een introductie in Oostenrijk. Aan de basis van de Oryx White-lak werden Flash Red-accenten aangebracht om zo de kleuren van de Oostenrijkse vlag te symboliseren. Overal in en rondom de auto vind je die accenten weer terug, van de zwart-rood-witte Recaro-sportstoelen en de rode remschijven tot de spiegelkappen en de GTI-belettering op de deuren. Zelfs de vloermatten bevatten rode tinten.

Elf speakers
Niet alleen het uiterlijk en het interieur zijn onder handen genomen door de jonge designers. Onder de kap bevindt zich een 2.0 liter turbomotor die zijn vermogen zag groeien tot 328 pk. Een DSG-transmissie zorgt voor de krachtoverbrenging. Ook het geluidssysteem werd onder handen genomen. Elf grote speakers met een output van 2.250 Watt hebben de plaats van wat eens de achterbank was ingenomen

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model