Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI Abt

Nieuws: Volkswagen Golf GTI Abt

Duister figuur: Abt Volkswagen Golf Dark Edition

29.11.2013

We hebben de afgelopen decennia al de nodig opgesmukte Volkswagen Golf voorbij zien komen. Menig tuner heeft zich er op gestort, maar dit moet wel een van de gaafste aangepaste Golfjes ooit zijn.

Want wat ziet deze Dark Edition, die gebaseerd is op de Golf GTI, er lekker atletisch uit. Abt Sportsline heeft hem op diverse uiterlijke punten eens flink onder handen genomen. Zo werden er fors uitgevallen sideskirts bevestigd en werd er een ferme voorbumper en een nieuwe achterbumper met daaronder een enorme diffuser gemonteerd. Daar weer onder zien we vier priemende verchroomde uitlaten als slotstuk van het aangepaste zwarte uitlaatsysteem. Ook de 20 inch Abt CR-velgen doen de GTI goed.

Details
Maar zo makkelijk als een doorsnee bumperkit en vier dikke uitlaten maakt de tuningsfirma zich er niet van af. Ook excentrieke details als donkere achterlichten, andere spiegelkappen en koplampcovers, maar ook diverse rood geverfde accenten geven hem een stoer voorkomen. Zijn sportieve charisma wordt vertolkt door het werkvermogen uit de 2.0 liter TFSI, dat naar 300 pk is getild. Net zo veel als de Golf R dus. Het zorgt er voor dat de Dark Edition in 5,8 seconden de bekende sprint aflegt en pas bij 258 km/h ophoudt met versnellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model