Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTE

Nieuws: Volkswagen Golf GTE

7% bijtelling voor Volkswagen Golf GTE Plug-in Hybride

23.01.2014

Het is al een geruime tijd bekend dat er een hybridevariant van de Volkswagen Golf aan zit te komen, maar nu heeft hij voor het eerst ook een titel: GTE. Een nieuwe Golf die zich kenmerkt in extreme zuinigheid.

Als een verrassing komen de specificaties van de Golf GTE overigens niet. Tijdens de 2013-editie van de Autosalon van Genève gaf Volkswagen immers de eerste details al. En eveneens weinig verrassend hielden die sterk verband met de Audi A3 e-tron. Dat maakt het er echter niet minder spraakmakend op. Het gecombineerde vermogen van de 1.4 liter benzinemotor en de elektromotor ligt op 204 pk. Het koppel is vastgesteld op 350 Nm en in 7,6 seconden valt de sprint naar 100 km/h af te werken. Dat alles combineert de Golf GTE met een gemiddeld verbruik van 1,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 35 g/km. Daarmee is 7% bijtelling gegarandeerd.

Sterk aanbod
Met de komst van de Golf GTE maakt Volkswagen haar aanbod zuinige en fiscaal aantrekkelijke Golf’s wel heel groot. We kennen allemaal de populaire Golf Bluemotion, binnenkort is er de E-Golf en straks dus ook deze Golf GTE. De dominantie van Volkswagen in de Nederlandse verkooplijsten lijkt daarmee voor de komende jaren nog sterker te worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model