Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTE Sport concept

Nieuws: Volkswagen Golf GTE Sport concept

Volkswagen Golf GTE Sport concept: 400 hybride-pk's

19.05.2015

Volkswagen weet maar niet van ophouden omtrent sportieve Golfjes. Nou ja, verkleinwoordjes hanteren is eigenlijk niet op z'n plaats bij deze Golf GTE Sport concept, waarvan het doek is getrokken op het GTI Treffen in Wörthersee.

Dankzij een klein legertje aan hypercars met hybride-aandrijving als de Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en de LaFerrari is het inmiddels duidelijk dat hybrides ongelofelijk snel kunnen zijn. Maar in beter betaalbare gedaanten zijn ze vaker aan de makke kant en Volkswagen voelde zich geroepen dit imago ietwat op te vijzelen door de Golf GTE naar de sportschool te sturen.

Spierballen
In de basis is de Golf GTE Sport concept gelijk aan de Golf met 7% bijtelling, maar om een totaal van 400 pk te kunnen leveren is er wel het een en ander aangepast. Zo is de originele 1.4 TSI vervangen voor de 1.6 uit de Polo R. En die levert in z'n eentje al – hou je vast – 300 pk. Het overige deel van het gezamenlijke vermogen komt op het conto van twee elektromotoren die 115 pk leveren en minimaal 270 Nm trekkracht ter beschikking stellen. Gooi alles op een hoop en je hebt bijna 670 Nm voor handen. Wat dat doet met een Golf? Wat te denken van een acceleratie vaan 100 km/h in 4,3 seconden en een top van 280 km/h.

Krachtig, maar zuinig
Omdat je de elektriciteit uit het stopcontact kan tappen, is het papieren verbruik belachelijk laag. Het verbruiksgemiddelde bedraagt namelijk slechts 2,0 l/100 km, een waarde die haalbaar is dankzij een elektrische actieradius van 50 kilometer. Maar ook het lage gewicht van de auto heeft hier een aandeel in. Het toverwoord? Carbon natuurlijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model