Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Volkswagen Golf Cabriolet

Nieuws: Volkswagen Golf Cabriolet

Zoals verwacht: Golf Cabriolet

23.02.2011

Volkswagen presenteert tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe Golf Cabriolet. De zomer kan volgens het Duitse merk niet vroeg genoeg beginnen!

De nieuwe Golf Cabriolet is één van de belangrijkste primeurs die Volkswagen meeneemt naar het Zwitserse Genève. Het model wordt direct onder de Eos gepositioneerd en heeft als grootste verschil een stoffen dak in tegenstelling tot het stalen klapdak van de Eos. Niet getreurd, want de elektro-hydraulische soft top van Golf is volgens de Volkswagen een van de geavanceerdste in zijn klasse. Zo moet het model tot de stilste in haar soort behoren, heeft de kap slechts 9,5 seconden nodig voor het openen en kan deze bediend worden tot zelfs bij een snelheid van 30 km/h .

Lagere daklijn
GolfQua vormgeving heeft Volkswagen weinig verrassingen voor ons in petto. Het meest opvallende is nog dat de rolbeugel bij de B-stijl het toneel heeft verlaten. Mocht het tot onverhoopt misgaan, dan worden de inzittenden beschermd door een automatisch uitschietende rolbeugel achter de achterste hoofdsteunen. Zoals gezegd lijkt de Cabriolet weinig van de 3-deurs Golf te verschillen. Volkswagen meldt echter dat de daklijn wel verlaagd is en de voorruit een scherpere hoek heeft gekregen om de luchtstroom beter te geleiden. De LED-achterlichten van de GTI zullen overigens ook standaard gemonteerd worden op de Cabriolet.

Zes motoren
Technisch is de Cabriolet gelijk aan zijn dichte broertjes. Dit betekent dat de consument de keuze krijgt uit zes verschillende krachtbronnen met vermogen uiteenlopend van 105 tot 210 pk. Over de standaarduitrusting van de Cabriolet zwijgt Volkswagen voorlopig nog. Wel meldt het merk dat alle opties van de reguliere Golf ook te bestellen zijn op de open variant. Behalve het schuifdak natuurlijk...

Bekijk ons aanbod tweedehands Volkswagen Golf Cabriolet

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model