Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Cabrio

Nieuws: Volkswagen Golf Cabrio

Golf R Cabrio klaar voor maximale zonuren

26.12.2012

De verkoop van de Volkswagen Golf R Cabrio kan elk moment van start gaan. Eindelijk, want deze zeer snelle zonaanbidder stamt feitelijk al uit medio 2011.

Anderhalf jaar geleden, toen Volkswagen de Golf R Cabrio op het GTI-treffen in het Oostenrijkse Wörthersee tentoonstelde, was de auto officieel nog een concept, maar iedere bezoeker daar en ook wij wisten wel beter. Hij was gewoon al af! Waarom de Duitse fabrikant alsnog zo lang heeft gewacht met de lancering is ons dan ook volkomen onduidelijk. Officieel bestaat de Golf R Cabrio overigens nog steeds niet, want deze enige foto die is opgedoken is gelekt.

Snelle stappen
Volkswagen kan in ieder geval elk moment op de knop drukken en dan zullen we ook weten hoe het met de daadwerkelijke prestaties van de Golf R Cabrio zit. Verrassend zullen deze echter niet zijn want we kennen natuurlijk al de vijfdeurs Golf R. Die beschikt over een 270 pk sterke 2.0 liter viercilinder turbomotor, gekoppeld aan een DSG-automaat en 4Motion-vierwielaandrijving. Ervan uitgaande dat de Cabrio-versie dezelfde aandrijflijn bevat zal een sprintje trekken naar 100 km/h weinig geduld vragen en met de topsnelheid zal het ook wel snor zitten. Voor de Nederlandse koper komt dat goed uit, want met gemiddeld nog geen 4 zonuren per dag is het met de Golf R Cabrio snel in Zuid-Spanje vertoeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model