Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Bluemotion

Nieuws: Volkswagen Golf Bluemotion

Leasekoning: Volkswagen Golf Bluemotion

27.09.2012

Het belangrijkste nieuws in Parijs is natuurlijk de nieuwe Golf, maar het meest interessante model hiervan is natuurlijk de Bluemotion. Deze wordt namelijk zonder twijfel een verkooptopper dankzij zijn gunstige verbruikscijfers.

Toen de zevende generatie van de Volkswagen Golf twee weken geleden het levenslicht zag werd de Bluemotion al aangekondigd, in Parijs kunnen we hem bewonderen. Zoals verwacht heeft Volkswagen de volledige trukendoos opengetrokken om de verbruikscijfers zoveel mogelijk te drukken. Zo zien we banden met lage weerstand, diverse aerodynamische aanpassingen, een start/stop-systeem en een dakspoiler. Onder de kap ligt een 1.6 liter TDI-krachtbron die 110 pk en 250 Nm naar de voorwielen stuurt. Voor de verbinding tussen motor en wielen zorgt een handgeschakelde vijfbak.

Resultaat
Het resultaat van de maatregelen en aandrijflijn? Een opgegeven verbruik van 3,2 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 85 g/km. Deze cijfers bombarderen de Golf Bluemotion direct tot leasetopper. Hij is immers tot eind 2014 verzekerd van 14% bijtelling en daar wordt de zakelijke rijder vrolijk van! Deze kan overigens ook menig tankstation voorbij rijden dankzij de tankinhoud van 50 liter. De Golf Bluemotion krijgt hiermee namelijk een theoretisch bereik van 1.562 km!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model