Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf BlueMotion

Nieuws: Volkswagen Golf BlueMotion

Golf en Golf Plus BlueMotion in detail

12.02.2008

Vanaf heden staan de zuinige Volkswagen Golf BlueMotion en Golf Plus BlueMotion bij de dealers. Met deze BlueMotion-modellen claimt Volkswagen de zuinigste Golf ooit in het gamma te hebben opgenomen. Met hun 1.9 liter TDI-motor weten de beide BlueMotion-modellen dan ook gunstige verbruikscijfers te realiseren.

Het BlueMotion-gamma van Volkswagen wordt langzaam maar zeker verder uitgebouwd. Inmiddels zijn er in ons land ruim 400 Polo BlueMotion-modellen op kenteken gezet en de Passat en Passat Variant BlueMotion zijn ook al goed voor een verkoopcijfer van 700 exemplaren. Volkswagen hoopt het succes van de BlueMotion-modellen verder uit te kunnen bouwen met de komst van de Golf en Golf Plus BlueMotion die vanaf heden bij de dealers staan. Bovendien zullen er dit jaar ook nog een Golf Variant, Touran en Jetta BlueMotion volgen.

1.9 TDI

Volkswagen Golf BluemotionOnder de motorkap van de BlueMotion-modellen ligt in alle gevallen de welbekende 1.9 liter TDI-motor met een vermogen van 105 pk. Deze treffen we tevens ook aan in de Seat Leon Ecomotive. Diverse maatrelegelen hebben ertoe geleid dat de BlueMotion-modellen met deze motor relatief zuinig met hun diesel omspringen. Om te beginnen hebben de derde, vierde en vijfde versnelling een langere overbrenging. Daarbij is het motormanagement aangepast en zijn ook in aerodynamisch opzicht de Golfs verder geoptimaliseerd. Zo is de grille vrijwel volledig dicht en is de onderkant zo glad mogelijk afgewerkt. Hierdoor daalt de Cw-waarde van 0.32 naar 0,30. Ten slotte hebben de Golf en Golf Plus BlueMotion banden met een extra lage rolweerstand. Het resultaat is een verbruik van 4,5 l/100 km (Golf Plus 4,8) ofwel een verbruik van 1 op 22,2 (Golf Plus 20,8). De CO2-uitstoot ligt op 119 g/km (Golf Plus 127).

B-label

Volkswagen Golf BluemotionDankzij al deze aanpassingen krijgen de Golf en Golf Plus BlueMotion een B-label wat goed is voor een milieukorting van € 700,- op de BPM. De vanafprijzen starten dan ook bij € 24.400,- voor de Golf en € 26.400,- voor de Golf Plus BlueMotion. De Golf BlueMotion is leverbaar in twee uitvoeringen. De basis wordt gevormd door de BlueMotion Trendline. Dit model beschikt over een standaarduitrusting met onder meer Climatic airconditioning, de boordcomputer 'Plus', radiovoorbereiding inclusief vier speakers en elektrische bediening van ramen en buitenspiegels. Vervolgens is er de BlueMotion Comfortline welke een meerprijs heeft van 1.950 euro (Golf Plus 2.050 euro) ten opzichte van de Trendline. Deze voegt aan de uitrusting van de Trendline onder meer de volgende zaken toe: lichtmetalen velgen (15 inch), Climatronic volautomatische airconditioning, een met leer bekleed stuur, pooknop en handremgreep, stootlijsten, buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur, cruisecontrol en een middenarmsteun vóór. Daarnaast is er op de Golf Plus ook een Sportline BlueMotion leverbaar. Deze uitvoering biedt voor 600 euro meer lichtmetalen velgen (16 inch), sportstoelen en mistlampen bovenop de prijs en uitrusting van de Comfortline. Zoals gezegd staan de beide nieuwe BlueMotion-modellen vanaf heden bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model