Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf BlueMotion

Nieuws: Volkswagen Golf BlueMotion

4,5 l/100 km

14.08.2007

Volkswagen breidt het BlueMotion-gamma uit met de Golf BlueMotion. Het is het vierde model in de BlueMotion-range en Volkswagen geeft hiermee het startschot voor nog eens vijf BlueMotion-modellen. Met een verbruik van 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 119 g/km is deze Golf BlueMotion klaar voor de toekomstige emissie-eisen.

Nieuws Volkswagen Golf BlueMotionVolkswagen zet groots in met de BlueMotion-modellen. Na de Polo BlueMotion, Passat en Passat Variant BlueMotion voegt Volkswagen binnenkort nog eens 6 BlueMotion-modellen toe aan het leveringsgamma. Het startschot wordt gegeven met deze Golf BlueMotion.

4,5 l/100 km en 119 g/km

Onder de motorkap ligt de welbekende 1.9 liter TDI-motor met een vermogen van 105 pk en een koppel van 250 Nm. Groot verschil is dat deze motor in de Golf BlueMotion slechts 4,5 l/100 km verbruikt en een CO2-uitstoot heeft van 119 g/km. In vergelijking met de ´gewone´ Golf 1.9 TDI is dat een winst van 16 g/km (135 g/km) en 0,8 l/100 km (5,3 l/100 km).

Technische maatregelen

Nieuws Volkswagen Golf BlueMotionOm dit zuiniger en schoner karakter te realiseren werd de auto op tal van punten aangepast. Zo werd het motormanagementsysteem opnieuw geprogrammeerd, werden de versnellingen (3-5) langer gemaakt en monteert Volkswagen een dieselpartikelfilter. Verder is de aërodynamica verbeterd door de bodemplaat te optimaliseren en de grille aan te passen. Tot slot zijn er speciale banden gemonteerd die zorgen voor minder rolweerstand.

Leverbaar in 2008

De Golf BlueMotion staat begin 2008 bij de dealers. De prijs zal enkele honderden euro´s hoger liggen dan een vergelijkbare Golf met 105 pk TDI-motor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model