Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf blue-e-motion

Nieuws: Volkswagen Golf blue-e-motion

VW presenteert Golf blue-e-motion

04.05.2010

Volkswagen presenteert de Golf blue-e-motion. Bondskanselier Angela Merkel kreeg de eer als eerste de sleutels van deze volledig elektrische Golf in ontvangst te nemen. Een testvloot van 500 Golf blue-e-motion’s wordt ingezet op het productiemodel in 2013.

De Volkswagen Golf blue-e-motion is uitgerust met een 115 pk sterke elektromotor welke zijn voeding haalt uit een batterijmodule met een capaciteit van 26.5 kWh. De actieradius bedraagt maximaal 150 kilometer, afhankelijk van de rijstijl, de rijomstandigheden en de mate van gebruik van de airco. De 270 Nm aan maximale trekkracht is meteen vanaf het stationaire toerental volledig beschikbaar waardoor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 11,8 seconden en een top van 140 km/h mogelijk is. Omdat het accupakket nogal zwaar is weegt de Golf blue-e-motion zo'n 200 kg meer dan een Golf TDI met DSG-versnellingsbak. Ook bevat de elektrische Golf, door de bezetting van de batterijen, minder bagageruimte (237 liter) dan een regulier exemplaar.

Productie in 2013
De Golf blue-e-motion is de voorbode op de elektrische Volkswagen E-Golf, het productiemodel welke in 2013 verschijnt, en een van de eerste concrete stappen richting het gewenste 'elektrische' marktleiderschap in 2018. In datzelfde jaar kunnen we overigens ook de E-Up en de technisch aan de E-Golf verwante E-Jetta verwachten. De rest van het Volkswagen's groene modellenoffensief breekt daarna los.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model