Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Alltrack

Nieuws: Volkswagen Golf Alltrack

Volkswagen Golf Alltrack slaat geen modderfiguur

25.09.2014

Al weer 2,5 jaar geleden trotseerden wij de Passat Alltrack in de Oostenrijkse natuur en kwamen tot de best verrassende conclusie dat de kunststof bumpers rondom niet alleen waren toegevoegd voor de show. Ook de nu gepresenteerde Golf Alltrack wekt die indruk.

Als de nieuwe Golf Alltrack evengoed zijn mannetje buiten de gebaande paden staat als zijn gelijkgezinde grote broer dan had Volkswagen er misschien beter aan gedaan vast te houden aan de benaming CrossGolf. Maar goed, de Duitsers besloten anders, juist om aan te geven dat je met de Alltrack-modellen verder in ruwer terrein zou moeten kunnen komen dan met de Cross-varianten. Dit dankzij een 2 centimeter grotere bodemvrijheid en permanente vierwielaandrijving, bij Volkswagen ook wel 4Motion geheten. Het zwarte kunststof heeft dan weer zowel een functionele als een visuele taak te vervullen. In plaats van een pijnlijke ‘au!’ voelt een ontstane, duidelijk zichtbare kras op een van de bumpers rondom bij de Golf Alltrack juist bevredigend. Idem dito als de emmer sop een zaterdag (of twee) wordt overgeslagen. Aangekoekte modder aan de binnenkant van de wielkasten of in de velgen geeft bij dit soort auto’s ineens een heel ander signaal af. Grotere wielen en aluminium(kleurige) dakrails zijn bovendien standaard.

Vier motoren
Ook het beschikbare motoren staan door de bank genomen meer zijn mannetje dan die van de huis-tuin-en-keuken-Golf. Diesels spannen de kroon, waaruit het kiezen is tussen de 1.6 TDI met 110 pk of twee varianten van de 2.0 liter TDI met 150 of 180 pk. De enige benzine is de 1.8 TSI met 180 pk.

Zomer 2015
Hoewel de doorgaans gure winter voor deur staat, arriveert de Volkswagen Golf Alltrack pas tegen volgend jaar zomer bij de dealer. Mocht dat teveel van je geduld vergen, dan kun je al eerder terecht bij zustermerk Seat. Zij verschepen binnenkort al een Leon ST met een vergelijkbare geaardheid naar hun dealers, de X-perience.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model