Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf 24

Nieuws: Volkswagen Golf 24

35 jaar Golf GTI

18.02.2011

Eind juni staat bij de 24-Uren van de Nürburgring een hele dikke, krachtige Volkswagen Golf aan de start. Met deze Golf 24 markeert Volkswagen het 35-jarige bestaan van de Golf GTI.

Herinner je de Golf W12-650 nog? Wie hoopte niet dat Volkswagen deze extreme Golf uit 2007 in productie zou nemen?! Maar helaas, het bleef bij een concept. Met de Golf 24 maakt Volkswagen het weer een beetje goed. Apart van de extra spoilers lijkt hij zelfs best veel op de W12-650.

440 pk
Motorisch moet de Volkswagen Golf 24 het met iets minder doen dan een twaalfcilinder, maar met 440 pk ligt hij mijlenver af van een huis-tuin-en-keuken-Golfje. Een 2.5 liter zescilinder turbomotor genereert dit vermogen. Het koppel ligt op een hoogte van 540 Nm en wordt net als de paardenkrachten verdeeld over alle vier de wielen. Op- en terugschakelen gaat met een sequentiële 6-bak.

Golf GTI
Volkswagen GolfFeitelijk is de Golf 24 gebouwd om te schitteren in een loodzware langeafstandsrace als de 24-Uren van de Nürburgring. Maar aangezien het dit jaar 35-jaar geleden is dat de Golf GTI werd geboren was dit een mooie gelegenheid om hier aandacht aan te schenken. Als verre nazaat van de Golf 24 was de eerste Golf GTI in 1976 minstens zo spectaculair. Volkswagen gaf de 'hot hatch' gestalte en binnen korte tijd was "GTI" een begrip. Ondanks wat mindere generaties is dat nooit veranderd. De huidige Golf GTI is misschien wel de beste editie sinds het origineel: uitstekende (rij)prestaties, bruikbaar en relatief economisch.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model