Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Volkswagen e-up!

Nieuws: Volkswagen e-up!

Boodschappenkar: Volkswagen e-up!

14.03.2013

De Volkswagen up! zal eind dit jaar ook leverbaar worden in puur elektrisch aangedreven vorm. De zogenaamde e-up! werd vandaag onthuld in Wolfsburg en maakt op de IAA in Frankfurt zijn debuut voor het grote publiek.

Een grote verrassing vormt de komst van de e-up! niet. Al in september 2009 presenteerde Volkswagen een knalgele e-up! conceptcar als voorproefje op de komst van Volkswagen's benjamin. Toen al maakte de Duitse autofabrikant bekend dat de up! niet alleen met conventionele motoren leverbaar zou gaan worden, maar dat alle registers zouden worden opengetrokken. En dat bleken geen loze woorden.

Gebogen LED´s
Optisch is de e-up! weinig verschillend van de modellen met een traditionele verbrandingsmotor onder de kap. De gebogen LED-verlichting, specifieke lichtmetalen wielen alsook de e-up! badge op de achterklep maken duidelijk met een elektrisch aangedreven up! te maken te hebben.

82 pk piekvermogen
Onder de motorkap uiteraard het grootste nieuws. Volkswagen heeft een 55 pk en 210 Nm sterke elektromotor gemonteerd. Deze heeft op pieken de beschikking over 82 pk en weet in een seconde of veertien naar 100 km/h te sprinten. Met zijn topsnelheid van 185 km/h, alsook de actieradius van 150 km maakt Volkswagen duidelijk dat de e-up - net als andere elektrische auto's overigens - zich vooral in stadsverkeer thuis zal voelen. Achter het tankdopje is plaats gemaakt voor de stekker. Volgens Volkswagen is het daarmee mogelijk om in 30 minuten tot 80% van de accucapaciteit te benutten.

Najaar 2013
Zoals gezegd zal de e-up! zijn publieksdebuut beleven tijdens de IAA in Frankfurt (september 2013). Het ligt in de lijn der verwachting dat de e-up! kort daarna bij de dealers zal staan. De prijzen alsook exacte specificaties verwachten we in aanloop naar de marktintroductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model