Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen e-Co-Motion

Nieuws: Volkswagen e-Co-Motion

Toekomstmuziek: Volkswagen e-Co-Motion

01.03.2013

Hoewel de huidige Transporter ongewijzigd populair blijft, kijkt Volkswagen stiekem al vooruit naar een nieuwe generatie. De voorbode hiervoor nemen de Duitser mee naar Genève en zal over een volledig elektrische aandrijflijn beschikken.

Volkswagen kijkt overigens verder dan het design alleen. Want ondanks dat de e-Co-Motion heel duidelijk een voorproefje geeft van de Transporter T6, is het vooral de visie die men wil uitdragen. Volkswagen ziet in de toekomst zware transportmiddelen, zoals vrachtauto's, uit de stad verdwijnen. Die brengen hun producten tot aan de standsgrenzen waarna kleinere (bestel)auto's de vracht verdelen. En ja, je raadt het al wel, dan het liefst natuurlijk elektrisch aangedreven. Zodoende is immers de uitstoot in stedelijk gebied terug te dringen.

Elektrische aandrijving
De Volkswagen e-Co-Motion is dan ook een elektrisch aangedreven bestelauto. In de dubbele bodem is het accupakket opgenomen terwijl de elektromotor voorin onder de kap ligt. Volkswagen laat weten dat er alsnog 4,6 m3 overblijft voor de lading en de e-Co-Motion 800 kg mee kan nemen. Over vermogen, actieradius of laadtijden wordt niet gesproken. Kijken we even naar de Mercedes Vito E-Cell dan is een theoretische actieradius van 130 km heel goed denkbaar. Dat zou voldoende moeten zijn om een hele dag door hartje Amsterdam te rijden en pakketjes dan wel levensmiddelen te bezorgen. Zonder uitstoot welteverstaan.

Debuut in Genève
Volkswagen zal meer met ons gaan delen over de e-Co-Motion tijdens de Autosalon van Genève. Daar verwachten we ook uitgebreid fotomateriaal van de auto te krijgen. Wij houden je op de hoogte!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model