Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Design Vision GTI

Nieuws: Volkswagen Design Vision GTI

De Volkswagen Design Vision GTI

10.05.2013

In 2007 presenteerde Volkswagen de Golf GTI W12-650 Concept waardoor de autowereld even stilstond. Nu doet het Duitse merk dat opnieuw, al is de Design Vision GTI in werkelijkheid niet zo’n krachtpatser als zijn illustere voorganger. Evenmin is het een stakker.

Na een paar schetsen hebben we hier beelden van de real-life Design Vision GTI. Gebaseerd op de zevende generatie Golf GTI is hij voornamelijk gericht op het circuitgebruik, een kenmerk dat goed duidelijk wordt door het monsterlijke uiterlijk van de Design Vision GTI. Meer nog dan op de schetsen van eerder zijn de gedurfde designelementen, zoals dorpels die net als de C-stijlen uit de carrosserie lijken opgetrokken, goed te zien op het studiemodel. Het geeft de showcar de uitstraling van een raceauto.

Aandacht op het asfalt
Net zoals de Golf VII GTI wordt ook dit racemonster geplaatst op het MQB-platform. Hij is echter 15 mm korter, 57 mm lager en 71 mm breder dan de reguliere Golf GTI. Dat alles om de sportieve prestaties te benadrukken. En dat is uitzonderlijk goed gelukt, evenals het interieur. Geïnspireerd op het circuitgebruik zijn er zo min mogelijk schakelaars aanwezig en ook de achterbank is verdwenen. Scheelt weer een paar kilo's. Koolstofvezel elementen in het interieur, samen met alcantara en nappaleer, moeten zorgen voor een minimalistisch interieur, zodat de aandacht van de bestuurder gericht blijft op het asfalt.

V6 TSI
Om ervoor te zorgen dat de rondetijden zo laag mogelijk zijn heeft Volkswagen naast een aerodynamisch pakket een immens krachtige 3.0 V6 TSI benzinemotor met 503 pk in het studiemodel gelepeld. Niet geheel onlogisch dus dat Volkswagen de Design VIsion GTI met vierwielaandrijving heeft uitgerust. De topsnelheid van de über-GTI? Een verbluffende 300 km/h! Eén derde van die snelheid moet overigens al na 3,9 seconden bereikt zijn en om het brute geweld tot stilstand te brengen zijn keramische remschijven met een diameter van 380 mm vóór en 356 mm achter gemonteerd achter de 20 inch GTI wielen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model