Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Volkswagen Dakar 2011

Nieuws: Volkswagen Dakar 2011

Volkswagen wint opnieuw Dakar

19.01.2011

Met een overweldigende 1-2-3 pakte de Volkswagen Race Touareg opnieuw de winst in Le Dakar. Voor de derde keer op rij weet de fabrikant uit Wolfsburg het evenement volledig naar zijn hand te zetten. Ditmaal waren het Nasser Al-Attiiyah en Timo Gottschalk die de hoogste plaats op het podium beklommen.

Sinds het debuut van Volkswagen in Le Dakar weet de fabrikant het evenement volledig naar zich toe te trekken. In 2009 behaalde het team van Volkswagen de eerste en tweede plaats, in 2010 werden plaats één, twee en drie bezet en ook in 2011 is het gehele podium in Volkswagen-blauw gekleurd.

9.600 km
dakarDe meeste credits gaan uiteraard naar Nasser All-Attiyah (Qatar) en Timo Gottschalk (Duitsland) die de eerste plaats op het podium mochten beklimmen. Na 13 stages door het ruige woestijnzand, slingerende gravelwegen, onbetrouwbare paden door de Atacama woestijn en een labyrinth van wegen door de bergen en rivierbeddingen eindigde het duo als eerste in Buenos Aires. De Race Touareg 3 heeft daarbij maar liefst 9.600 bijna probleemloze kilometers afgelegd. Met zijn 310 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder TDI-motor bewees Volkswagen opnieuw dat dieselmotoren in de autosport niet meer weg te denken zijn.

Carlos Sainz
dakarDat Volkswagen heer en meester was tijdens Le Dakar 2011 blijkt wel uit de eindscore, maar vooral ook uit de afzonderlijke overwinningen. Twaalf van de dertien stages werden door een Volkswagen gewonnen en Carlos Sainz wist zijn 24ste persoonlijke overwinning op naam te zetten en daarmee recordhouder Peterhansel (BMW X3) te verslaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model