Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen concepts van Giugiaro

Nieuws: Volkswagen concepts van Giugiaro

Gelekt: VW Concepts voor Genève

23.02.2011

Op het Autosalon van Genève pakt de Volkswagen Group flink uit. Liefst zeven conceptcars, verspreid over de verschillende merken, worden onthuld. Met de nieuwe Audi A3 reeds voorgesteld en deze twee Volkswagen studies getekend door Giugiaro hebben we er nog vier te gaan.

De twee studiemodellen zijn gelekt via het Europese patentbureau waar Volkswagen de computerschetsen enige tijd geleden indiende. Details of namen zijn er nog niet, maar de beelden maken alvast duidelijk dat het gaat om twee Volkswagens die qua maatvoering ruwweg in de Polo- en Golf-klasse vallen.

Ingelijfd
VolkswagenHet is niet verwonderlijk dat Giugiaro's handtekening onder deze Volkswagens staat. In de loop van vorig jaar lijfde het Duitse megaconcern de noodleidende firma Italdesign, met Giugiaro als eigenaar, in. Bovendien hebben het Italiaanse designhuis en Volkswagen al vaker samengewerkt; Giugiaro was namelijk medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van eerste generatie van de Golf, Scirocco en de Passat.

Grootste
VAG maakt er geen geheim van dat het tegen 2018 het 's werelds grootste autobouwer wil zijn. Om die ambitie te realiseren heeft het behoefte aan meer en vakkundige ontwerpers en expertise op het gebied van engineering. Die acquisitie van Giugiaro/Italdesign paste volgens Volkswagen uitstekend in dit plaatje.

Bekijk ons aanbod tweedehands Volkswagen Polo en Golf

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model