Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Beetle Dune

Nieuws: Volkswagen Beetle Dune

Show must go on: Volkswagen onthult Beetle Dune

17.11.2015

De dieselgate mag dan een terugslag zijn voor Volkswagen, de toko moet natuurlijk wel gewoon verder draaien. Met deze vrolijke Beetle Dune bijvoorbeeld, het productiemodel van de begin 2013 gepresenteerde concept in Detroit en een vette knipoog naar de duinbuggy's uit de jaren '70.

De Volkswagen Beetle Dune zal verkrijgbaar zijn in een gesloten en een dakloze variant. Ten opzichte van de gewone Beetle (Cabriolet) onderscheidt het speciale model zich vooral aan de hand van een grotere bodemspeling en dito spoorbreedte. Over 4Motion-vierwielaandrijving wordt niet gerept, wat vermoedt dat de Dune gewoon voorwielaangedreven zal zijn zoals alle andere Beetle's.

Sex appeal
De Beetle Dune moet je dan ook niet zien als een kordaat terreinbeest, maar is vooral bedoeld om te flaneren. Daarvoor heeft Volkswagen zoal brede wielkasten uit de schappen getrokken, alsook stoerdere bumpers met skid plates. Verder is er een achterspoiler gemonteerd en rolt de Dune op specifieke 18 inch met all season-banden.

Ook voor ons?
Interesse? Dan moeten we je mogelijk teleurstellen. De Beetle Dune is in de eerste plaats bestemd voor Amerika (waar de Beetle veruit de grootste populariteit geniet). Begin volgend jaar is de gesloten variant daar te koop, kort daarna gevolgd door de Cabriolet.
De enige beschikbare motor wordt de 1.8 TFSI met 170 pk, gekoppeld aan een DSG-automaat. Of de Beetle Dune ooit de oversteek maakt naar ons continent, is nog koffiedik kijken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model