Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Beetle Dune

Nieuws: Volkswagen Beetle Dune

Lekker stoer: de Volkswagen Beetle Dune

13.01.2014

We konden hem al eens op de tekeningen zien maar dit zijn de eerste officiële foto’s van de Beetle Dune. Volkswagen presenteert hem op de NAIAS in Detroit. Nadat reeds in 2000 eenzelfde concept werd gelanceerd proberen de Duitsers het nu nogmaals. Ditmaal zou het wel eens tot een productiestadium kunnen komen.

Ook zonder onze tekst kan je allicht wel verzinnen wat er aangepast is. De wielkasten zijn flink verbreed, er is wat extra stootvast plastic en de voor- en achterbumper zijn getooid met kranige beschermplaten. Eigenlijk zo’n beetje wat je terugvindt op de bekende Cross-modellen van Volkswagen.

Het interieur is opgeleukt met gele accenten en oogt daardoor lekker frivool. Het handschoenvakje moest plaatsmaken voor een beugel waaraan je je kunt vasthouden wanneer het er wild aan toe gaat.

210 pk
Om alle vier de 19 inch wielen aan het rollen te krijgen is er naar verluidt een beroep gedaan op een tweeliter TSI-viercilinderturbo met 210 pk, gekoppeld aan een 6-traps DSG. Kortom, de specificaties zijn gelijk aan die van de Golf GTI. Feitelijk is dat nog giswerk want Volkswagen zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar rond de Beetle Dune 2.0.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model