Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Beetle Cabriolet

Nieuws: Volkswagen Beetle Cabriolet

Dak-loos: Volkswagen Beetle Cabriolet

09.10.2012

Een nieuwe Beetle betekent logischerwijs een nieuwe Beetle Cabriolet. En waar anders dan in sunny California presenteert Volkswagen haar nieuwe open telg. Op de Los Angeles Auto Show maakt de Beetle Cabriolet in november zijn debuut.

Afgelopen voorjaar werd de New Beetle weer gewoon Beetle en met deze transformatie leek dit iconische model een veel stoerdere rakker te worden. Vooral de sportievere daklijn hielp mee om het kappersimago aan de kant te schuiven. Met de komst van de nieuwe Beetle Cabriolet wordt dit eigenlijk weer een beetje teruggedraaid. Het nieuwe lijnenspel heeft namelijk plaats moeten maken voor een elektrische soft-top. Deze kan dan wel weer rijdend - tot 30 km/h - geopend en gesloten worden. Zoals we gewend zijn van de Beetle ligt het vouwdak op het 'achterdek' waardoor een meegeleverde hoes nodig is om hem te beschermen tegen de elementen.

Praktisch
Ondanks het vouwsysteem voor het dak bedraagt de bagageruimte nog altijd 225 liter en biedt de Beetle Cabriolet plaats aan vier personen. De achterbank is bovendien neerklapbaar om lange voorwerpen te kunnen vervoeren. Om de inzittenden te beschermen schieten twee rolbeugels omhoog zodra de auto een gevaarlijke situatie detecteert. De ronde tellers en het extra handschoenenkastje passen natuurlijk helemaal in de Beetle-traditie.

Aandrijflijn
Zoals verwacht is het motorengamma van de Beetle Cabriolet gelijk aan dat van de ´coupé´. Dit betekent een TSI-range met 1.2 (105 pk), 1.4 (160 pk) of 2.0 (200 pk) liter aan inhoud en voor dieselaars de keus uit een 1.6 (105 pk) of 2.0 (140 pk) TDI. De 1.2 TSI en 1.6 TDI zijn bovendien uit te rusten met BlueMotion-technologie.

De Volkswagen Beetle Cabriolet verschijnt in maart 2013 in de showroom, prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model