Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Amorak

Nieuws: Volkswagen Amorak

Volkswagen´s pickup heet Amarok

11.06.2009

Volkswagen heeft de naam bekend gemaakt van de pickup die de Duitsers in 2010 op de markt gaan brengen. De auto ging lange tijd als Robust en simpelweg als Pickup door het leven. Volkswagen heeft nu officieel een eind gemaakt aan de speculaties rondom de naam van het model.

Amarok betekent ´wolf´. Het woord is afgeleid van de taal die de Inuit (de eskimo´s in Canada en Groenland) spreken. De Inuit zien de wolf als de koning van de wildernis en een dier van kracht, uithoudingsvermogen en superioriteit. Volgens Volkswagen is de naam zorgvuldig gekozen en past het perfect bij het karakter van de auto. Om het stoere karakter van de auto te benadrukken presenteerde Volkswagen vorig jaar een conceptcar als voorbode. Die was uitgevoerd in een soort van Baywatch-look. Een bijbehorende video moest het karakter van de Amarok nog eens extra benadrukken.

Compleet nieuw
Volkswagen AmorakDe Amarok is van scratch af aan nieuw ontwikkeld. Hij wordt in eerste instantie op de markt gebracht met een dubbele cabine in combinatie met vierwielaandrijving. Een enkele cabine volgt in een later stadium. Nieuwe commonrail dieselmotoren zullen voor de aandrijving zorgen.

2010 op de markt
Volkswagen AmorakDe productie van de Amarok zal plaats gaan vinden bij Volkswagen Commercial Vehicles in Argentinië. Begin 2010 zal de auto in Zuid- en Centraal-Amerika op de markt komen. Europa en Rusland volgen in de zomer van 2010. Het design zal sterk overeenkomen met de vorig jaar gepresenteerde conceptcar. De diverse spyshots bevestigen dat volmondig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model