Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Amarok

Nieuws: Volkswagen Amarok

Leger verruilt G-klasse voor Volkswagen Amarok

13.12.2013

Ons Neerlandse krijgsmacht heeft besloten de gedateerde Mercedes-Benz G-klasse en de Landrover-terreinwagens te vervangen door een Volkswagen Amarok DC 103 kW. Volgens het ministier gaat met de aanschaf van de nieuwe auto een forse kostenbesparing gepaard.

De Defensie Materieel Organisatie heeft op 5 december een overeenkomst gesloten met de Nederlandse importeur Pon voor de aanschaf van 1.667 nieuwe Amaroks in 2014 en 2015. En daarmee wordt er afscheid genomen van de huidige Mercedes-Benz G 280 CDI en de Land Rover Defender 110 XD WW. De Koninklijke Landmacht en Luchtmacht, de Marechaussee alsook het Korps Mariniers zullen gebruik gaan maken van het nieuwe terreinvoertuig.

Civiel Voertuig
De Defensie-Amarok is in feite een regulier civiel voertuig zoals ‘ie ook door jou is te bestellen. Volgens Defensie is het voertuig daardoor een stuk goedkoper in de aanschaf. Wel zijn er enkele militaire modificaties gedaan om onze soldaten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo bezit de pick-up wapenklemmen, sjorogen voor lucht- en zeetransport en een militaire radio.

Onderhoud
De aanschaf van de nieuwe terreinknecht zorgt er tevens voor dat er fors wordt bespaard op onderhoudskosten. Vanaf heden hoeft het leger namelijk geen eigen monteurs meer op te leiden. De verzorging van de Volkswagen Amaroks wordt in het vervolg volledig uitbesteed aan Pon, in zowel binnen- als buitenland. De dealer garandeert dat in veelgebruikte oefengebieden in Noorwegen, Spanje of Duitsland snelle assistentie bij pech is gegarandeerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model