Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Amarok

Nieuws: Volkswagen Amarok

Amarok ondersteunt Volkswagen Team in Dakar Rally

13.01.2010

Terwijl wij nog even moeten wachten op de Amarok zijn de geharde deelnemers aan de Dakar Rally al helemaal gewend aan de nieuwe, stoere pick-up van Volkswagen. Zowel het Volkswagen Motorsport Team als de organisatie zet de Amarok namelijk in als begeleiding/-sevicewagen tijdens de loodzware race.

Vijfendertig Volkswagen Amarok's, verspreid over de organisatie ASO en het Volkswagen Motorsport Team, zullen de coureurs tijdens de momenteel gehouden Dakar Rally begeleiden en indien daar waar nodig ondersteunen. De Dakar Rally 2010 bestaat uit zo'n 140 auto's, bijna 200 motorrijders en circa 50 racetrucks en voert deze vanaf Buenos Aires in Argentinië via Antofagasta in Chili weer terug. In totaal zullen ze zo'n 9.000 kilometer afleggen in twee weken. Niet voor niets wordt de Dakar Rally - voorheen Parijs-Dakar - de zwaarste rally ter wereld genoemd.

Ultieme test
Volkswagen AmarokEen grondigere test had de Amarok, voordat het aankomende zomer arriveert in de showroos, niet kunnen wensen. Want hoewel de ingezette service-Amorok's niet om de snelste eindtijd strijden moeten ze wel in staat zijn het deelnemersveld zien bij te houden. Ongetwijfeld ligt er dus niet één van de TDI´s in het vooronder waaruit wij straks kunnen kiezen. Daar is toch echt een krachtigere motor voor nodig. Vierwielaandrijving is uiteraard aanwezig, want anders kom je niet ver in de droogste woestijn ter wereld, Atacama, waar de Dakar Rally deze editie doorheen voert.

Dakar 2010
Volkswagen AmarokDe Dakar Rally 2010 is van start gegaan op 1 januari in Buenos Aires en uitgestippeld via het Andes gebergte naar Antofagsta in buurland Chili. Deze plaats is het keerpunt van de race waar de deelnemers vandaag aankomen. Daarna zal de route zich voeren langs de kust van de Stille Oceaan terug naar de hoofdstad van Argentinië waar op 17 januari de nog overgebleven rijders de finish zullen bereiken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model