[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen aan de Wörthersee

Nieuws: Volkswagen aan de Wörthersee

Volkswagen verrast op Wörtersee Tour

08.05.2013

Volkswagen pakt flink uit tijdens de Wörthersee Tour 2013. Het Duitse merk introduceert op dit jaarlijkse GTI-feestje twee studiemodellen, waaronder een waanzinnig uitbundige Golf GTI met ruim 500 pk!

Met de Design Vision GTI en de Power Pick-up presenteert Volkswagen twee modellen die allebei de grenzen van hun segmenten opzoeken. Een ultieme Golf GTI voor het circuit en een extreem verlaagde Amarok die als visuele krachtpatser de show moet gaan stelen tijdens het GTI-feestje in pittoreske Reifnitz aan de Oostenrijkse Wörthersee.

Design Vision GTI
Het eerst genoemde studiemodel is natuurlijk het belangrijkste. De Design Vision GTI is gebaseerd op de zevende generatie Golf GTI en heeft circuitgebruik als doel. Een kenmerk dat goed duidelijk wordt door het monsterlijke uiterlijk van Volkswagen. Het studiemodel is zodoende uitgerust met gedurfde designelementen, zoals dorpels die net als de C-stijlen uit de carrosserie lijken opgetrokken. Het geeft de showcar de uitstraling van een raceauto.

Papier
Net zoals de Golf VII GTI wordt ook dit model geplaatst op het MQB-platform. Hij is echter 15 mm korter, 57 mm lager en 71 mm breder dan de reguliere Golf GTI om de sportieve prestaties te benadrukken. Ook het interieur is geïnspireerd op het circuit. Er zijn zo min mogelijk schakelaars aanwezig en ook de achterbank is verdwenen. Koolstofvezel elementen in het interieur, samen met alcantara en nappaleer, moeten zorgen voor een minimalistisch interieur, zodat de aandacht van de bestuurder gericht blijft op het asfalt.

V6 TSI
Om ervoor te zorgen dat de rondetijden zo laag mogelijk zijn heeft Volkswagen een immens krachtige 3.0 V6 TSI benzinemotor met 503 pk in het studiemodel gelepeld. Niet geheel onlogisch dus dat Volkswagen de Design VIsion GTI met vierwielaandrijving heeft uitgerust. De topsnelheid van de über-GTI? Een verbluffende 300 km/h! Eén derde van die snelheid moet overigens al na 3,9 seconden bereikt zijn en om het brute geweld tot stilstand te brengen zijn keramische remschijven met een diameter van 380 mm vóór en 356 mm achter gemonteerd achter de 20 inch GTI wielen.

Power Pick-up
De tweede showcar van Volkswagen is de Power Pick-up. Deze 5,25 meter lange reus staat op basis van de Amarok en niet alleen een aandachtstrekker van buiten, maar beschikt tevens over een opvallende aandrijfbron. Een nieuwe 3.0 liter V6 TDI moet zorgen dat er 272 pk op alle vier de wielen overgebracht gaat worden, waardoor binnen 7,9 seconden vanuit stilstand de grens van 100 km/h bereikt kan worden.
Verder wordt de Pick-up uitgevoerd met een volledig gewijzigd interieur. Daaronder vallen onder andere racestoelen, een extra brede middenconsole in zwart carbon leer en rood-zwarte deurbekleding. Daarnaast zorgen rode stiksels voor een subtiele verwijzing naar de huidige GTI-modellen.
Tevens ging het exterieur van de Power Pick-up flink op de schop. Forse dorpelverbreders, een matzwarte grille met chromen lamellen en een carbon diffuser benadrukken de duidelijke sportieve inborst. De dubbele uitlaten, verduisterde achterlichten en krachtige 22 inch wielen versterken dit gevoel nogmaals.  

Vandaag openen de deuren van het ´GTI-Treffen am Wörthersee´ voor het publiek.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model