Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen 2-cilinder

Nieuws: Volkswagen 2-cilinder

'Volkswagen werkt aan 2-cilinder'

24.10.2012

Een ontwikkelingschef bij Volkswagen heeft tijdens de Soa Paulo Motor Show laten doorschemeren dat zijn werkgever werkt aan een 2-cilinder-motor. Naar verluidt zou de piepkleine krachtbron debuteren in de Up!

Volkswagen stapt in de verse voetsporen van Fiat door ook een tweecilinder te ontwikkelen voor haar modellen. Dit zegt het Britse Autocar nadat deze heeft gesproken met Ulrich Hackenberg, R&D-baas bij Volkswagen. Echter in tegenstelling tot de 0.9 TwinAir verricht de kleine turbomotor van de Duisters pas arbeid wanneer er diesel is getankt.

XL1
De nieuwe tweecilinder die Volkswagen in ontwikkeling heeft is afgeleid van de dieselmotor die de Volkswagen XL1 Concept aandrijft. In dat studiemodel heeft de kleine verbrandingsmotor een slagvolume van slechts 800 cc en een vermogen van 48 pk en 120 Nm. Aannemelijk is dat de nieuwe tweepitter voor productiedoeleinden een stuk krachtiger zal zijn omdat deze toereikend moet zijn voor de allerkleinste binnen de Volkswagen Groep (Up!, Mii, Citigo). Een verwachte introductiedatum is niet door Hackenberg prijsgegeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model