Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Vinfast Lux A2.0 en AS2.0

Nieuws: Vinfast Lux A2.0 en AS2.0

David Beckham onthult Vietnamese Vinfast Lux A2.0 en AS2.0

04.10.2018

Vinfast is een piepjong automerk. Uit Vietnam nota bene. Maar in Parijs lijkt het alsof het al vele jaren meedraait. De marketingkunst verstaan de Vietnamezen namelijk prima. Zo liet het David Beckham, een voetbalgod in de Franse hoofdstad, opdraven voor het onthullen van haar eerste twee modellen, beide getekend door een andere legende in z'n eigen vakgebied.

Zeker niet onaardig hé, deze Lux S2.0 en Lux AS2.0 van het nieuwe Vinfast uit Vietnam? Dat komt omdat niemand minder dan het fameuze designhuis Pininfarina verantwoordelijk is voor het design van respectievelijk de sedan en SUV. Sowieso voor het exterieur. Een interieur lijken de primeurs van Vinfast namelijk nog niet te hebben, want dat is meestal zo wanneer de ruiten rondom volledig geblindeerd zijn.

Bewezen basis
Motorische zijn beide Lux' uitgerust met een tweeliter viercilinder-turbobenzine, vandaar de '2.0' in de naam. Wie opteert voor de sedan zal de keuze krijgen uit een vermogen van 176 of 231 pk. De SUV is er enkel met die laatste, en accelereert hiermee net binnen de 9 tellen naar de honderd. Schakelen verloopt via een 8-traps automaat van ZF, die de motorkrachten louter naar de achterwielen stuurt.Komen deze eigenschappen je nogal bekend voor, alsook het en profil van de Vinfast Lux-modellen? Dat kan kloppen. Beide auto's zijn namelijk gestoeld op de BMW 5-serie en X5. Van de vorige generatie weliswaar. Zelfs de buitenmaten komen overeen met die Bimmers. Met de rijeigenschappen en luxe zal het zodoende ook vast snor zitten. Weliswaar niet bijster origineel, wel slim van de Vietnamezen.

2020
Vinfast is het eerste Vietnamese automerk dat mondiale ambities heeft. Maar ze beginnen op de thuismarkt. In de loop van 2019 moeten daar de Lux A2.0 en AS2.0 te koop zijn. De rest van de wereld volgt het jaar erop.Een Aziatisch merk om in de gaten houden dit, niet in de laatste plaats omdat het veel gevestigde namen uit de industrie heeft weggekaapt om furore te kunnen maken. Bovendien heeft Vinfast wat te makken, kennelijk. Zo heeft het miljarden geïnvesteerd in een fabriek en werkt het momenteel ook aan een EV en een A/B-segmenter.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model