Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Verlichting Volvo

Nieuws: Verlichting Volvo

Permanent grootlicht nu ook bij Volvo

28.02.2013

Rijden met permanent grootlicht kan vanaf heden ook bij Volvo. Het Zweedse merk volgt hiermee Mercedes-Benz op de voet die een soortgelijk systeem al eerder introduceerden op de vernieuwde E-klasse.

Volvo´s nieuwe Active High Beam Control biedt volgens het merk vooral op onverlichte wegen grote voordelen. Met het nieuwe systeem zorgt Volvo ervoor dat er, wanneer grootlicht gevoerd wordt, minder overlast is voor zowel tegenliggers als auto's die voor je rijden. Verblinding wordt met dit systeem voorkomen en dat komt de focus op het rijden van de auto ten goede, aldus Volvo.

Metalen deeltjes
De techniek die Volvo gebruikt is compleet nieuw. De middelen die ze gebruiken waren echter voor een deel al aanwezig. Een voorbeeld daarvan is de camera bovenin de voorruit die ook gebruikt wordt voor het Collision Warning System. Deze camera lokaliseert de tegenliggers en bepaalt welk deel van de koplamp uitgeschakeld moet worden. Deze informatie wordt vervolgens naar de koplampen doorgestuurd, waar kleine metalen deeltjes van verschillende formaten dit frame verduisteren.
Volgens Volvo ondervindt iedere weggebruiker voordeel van hun nieuwe verlichtingstechniek. Ook motorfietsen worden herkend door het systeem

60-serie
Het nieuwe systeem zal voorlopig in eerste instantie leverbaar worden op de Volvo S60, V60 en XC60 in combinatie met de optionele Dual Xenon-koplampen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model