Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Verkoopcijfers Tesla vallen tegen

Nieuws: Verkoopcijfers Tesla vallen tegen

Verkoopcijfers Tesla vallen tegen en het is onze schuld

09.04.2019

In het eerste kwartaal van 2019 heeft Tesla slechts 63.000 auto’s afgeleverd. Niet alleen zijn dat er minder dan in het kwartaal ervoor (90.700 stuks), het zijn er ook minder dan verwacht (75.000 Tesla’s). Hier zijn drie redenen voor en één daarvan heeft te maken met ons: de Europese Tesla-kopers.

Reden 1: Subsidie op Tesla's gehalveerd
De eerste reden waarom de Tesla-verkopen daalden, is de aangescherpte subsidieregeling in de Verenigde Staten. Ging de aankoop van een Tesla vorige jaar nog gepaard met een belastingvoordeel van 7500 dollar, met ingang van 2019 is dit gehalveerd tot 3750 dollar. Amerikanen zagen de bui al hangen en kochten hun nieuwe Tesla vóór 1 januari. Daarna zakte de vraag in.

Reden 2: Europese Tesla-kopers wonen te ver weg
Tesla hoopte hiervoor te compenseren door meer auto's in Europa en China te verkopen. Dat lijkt gelukt, want we zien de Tesla Model 3 overal rijden. Maar de Europese Tesla-kopers doen iets verkeerd: wij wonen te ver weg van de Tesla-fabriek. Zo kan het dat er 10.600 Tesla's onderweg zijn naar klanten, maar die auto's doen er lang over dat ze niet zijn meegenomen in de aflevercijfers. Dus Tesla heeft 63.000 auto's afgeleverd en er zijn nog 10.600 onderweg …

Reden 3: Model S en Model X verkopen slecht
Dat de Model S en Model X slecht verkochten in het eerste kwartaal, helpt ook niet mee. Dit is de derde reden. In het vierde kwartaal van 2018 namen 27.550 mensen een Model S of X in ontvangt. In Q1 2019 zakten de gezamenlijke verkopen naar slechts 12.100. Wij horen je denken: "Is dat soms ook onze schuld?" Nou, wel een beetje. In maart werd de Tesla Model 3 het vaakst op Nederlands kenteken gezet. Hadden jullie niet een Model S of Model X kunnen kopen?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model