Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Uniek: Ten Brinke als fabrieksrijder Toyota naar Dakar

Nieuws: Uniek: Ten Brinke als fabrieksrijder Toyota naar Dakar

Uniek: Ten Brinke als fabrieksrijder Toyota naar Dakar

16.11.2017

Bernhard ten Brinke verschijnt als fabriekscoureur aan de start van de Dakar Rally 2018. De Nederlander stapt in bij Toyota Gazoo Racing South Africa en is daarmee de eerste in ons land die in het auto-klassement rijdt bij een fabrieksteam.

De 40-jarige Ten Brinke heeft al vier Dakar-deelnames achter zijn naam staan. En niet zonder succes, want in 2016 won hij bijvoorbeeld een etappe. Nu hij de overstap naar Toyota maakt zouden we best eens meer successen kunnen gaan zien. Hij vormt een team met ex-winnaar als Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah, dus dat zegt zeker iets over zijn kwaliteiten.

Toyota Gazoo Racing South Africa behaalde in 2013 en 2015 zijn beste Dakar-resultaten met de tweede plaats in het algemeen klassement. De Toyota Hilux is dus zeker een sterke bolide, maar het is aan Ten Brinke om te laten zien hoe sterk precies. "Bernhard heeft zichzelf bewezen als een constant presterende snelle coureur sinds hij voor het eerst meedeed aan de Dakar Rally in 2012.

"In 2016 won hij de openingsproef van het evenement en we zijn ervan overtuigd dat zijn tempo en consistentie niet alleen ten goede zullen komen aan onze resultaten, maar ook aan zijn teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers", zegt Glyn Hall, Team Principal van Toyota Gazoo Racing SA.

Bernhard ten Brinke: "Rijden voor Toyota Gazoo Racing South Africa is een unieke kans, die ik met beide handen aan ga grijpen. Je merkt aan alles hoeveel ervaring dit team heeft; tot in de kleinste details is aan alles gedacht. Ik krijg bovendien de beschikking over de allermodernste Toyota Hilux Evo. Met dit ijzersterke pakket mag mijn doel duidelijk zijn: ik ga voor een topprestatie in de Dakar Rally 2018."

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model