Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Twin Clutch SST

Nieuws: Twin Clutch SST

Twin Clutch SST voor Mitsubishi Outlander

10.04.2008

Mitsubishi presenteert een automaat met dubbele koppeling voor de Outlander. Vanaf begin 2009 zal de Outlander 2.2 Di-D leverbaar worden met deze snel schakelende automaat.

Twin Clutch SST, zo heeft de DSG-transmissie van Mitsubishi voluit. De transmissie debuteerde in de nieuwe Lancer Evolution en zal de komende jaren in meerdere modellen van Mitsubishi worden toegepast. Naar de LAncer Evolution heeft de Outlander de primeur.


De voordelen

Mitsubishi OutlanderHet geavanceerde Twin Clutch SST-systeem schakelt bliksemsnel, zeker in vergelijking met een manuele versnellingsbak. De voordelen ten opzichte van een automatische transmissie zijn een lager brandstofverbruik en dito uitlaatemissies, alsmede een geminimaliseerd vermogensverlies. We zien zelfs een verbetering in acceleratie ten opzichte van de handgeschakelde versies.

Begin 2009

De compleet met schakelflippers, twee schakelprogramma's (Normaal/Sport) en een Hill Start Assist-functie uitgeruste Outlander 2.2 Di-D Twin Clutch SST zal voor het eerst begin oktober worden tentoongesteld op de Parijse autosalon. De marktintroductie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 plaatsvinden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model