Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Trekauto van het jaar 2008

Nieuws: Trekauto van het jaar 2008

Trekauto van het jaar

24.04.2008

De Citroën C5 is Trekauto van het Jaar 2008 geworden. Daarmee begint het goed voor de C5 die sinds kort bij de dealers staat. Het ANWB-maandblad Kampeer & Caravan Kampioen heeft de C5 deze titel toegekend.

Citroen C5De C5 moest het opnemen tegen 22 concurrenten in diverse klasses, waaronder de Ford Mondeo 2.5, de Renault Clio TCE 100 Estate en de Volkwagen Tiguan 2.0 TDI. De Fransoos werd eerst uitgeroepen tot winnaar van de C-klasse en vervolgens tot overall-winnaar. Een onafhankelijke jury testte de auto's dagenlang op de testbaan van DAF in Sint Oedenrode en beoordeelde de auto's op vele punten. Terwijl de non-driving jury de vakantiegeschiktheid van elke auto beoordeelt aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke, moeten de deelnemende auto's hun rijdende collega's zien te overtuigen van hun capaciteiten als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading eerst met de nodige precisie tot stand is uitgerekend en vervolgens heel evenwichtig over het interieur wordt verdeeld. De verkiezing Trekauto van het Jaar is dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen, in 2005 ging al eerder een Citroën met de titel aan de haal, namelijk de Citroën C4 1.6 16V.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model