Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota's motorenoffensief

Nieuws: Toyota's motorenoffensief

Verbrandingsmotoren Toyota maken inhaalslag

18.07.2014

Het afgelopen decennium besteedde Toyota erg veel aandacht aan de uitbouw van haar hybride-aandrijflijn. Maar door deze specifieke focus werden de conventionele verbrandingsmotoren ietwat verwaarloosd. Die ondergingen nauwelijks meer dan de evoluties die noodzakelijk waren om aan de emissie-eisen te blijven voldoen. Maar Toyota zet nu de inhaalbeweging in.

Directe benzine-injectie of zelfs geavanceerde turbotechnologie, Toyota heeft er nauwelijks kaas van gegeten. Maar dat zal naar verluidt snel veranderen. Heel snel zelfs, want al in 2015 wil de Japanse autogigant een compleet nieuwe generatie verbrandingsmotoren op de markt brengen. Met bovenstaande technologieën, maar ook met een architectuur die zo veel mogelijk onderdelen deelt onder verschillende motorenfamilies. De kostenbesparing daaruit kan immers tot 50% bedragen en die wil het bedrijf natuurlijk niet laten liggen. De Toyota-klant zal er ook wat aan hebben, want de nieuwe motorengeneratie moet gemiddeld zo’n 30% zuiniger zijn.

Hybride-imago blijft

Overigens spreekt Toyota over het verbreden en niet het verleggen van haar focus op motoriseringen. Hybride aangedreven aandrijflijnen zullen een grote rol bij Toyota blijven spelen. In 2015, wanneer de nieuwe Pruis zal worden voorgesteld zullen we dat gaan meemaken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model