Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Yaris

Nieuws: Toyota Yaris

Eerste rij-indruk nieuwe Toyota Yaris

25.08.2011

Denemarken, ´t klinkt een stuk exotischer, maar met z´n vrij vlakke wegen en glooiende boerenlandschappen is het de perfecte testlocatie voor de auto die bij ons erg geliefd is. Vandaag maakten we de eerste kilometers met de nieuwe Toyota Yaris.

De Yaris is een warm broodje voor Toyota. Toch moet de nieuwe zijn voorganger doen verbleken; met een dynamische uitstraling, dito rijeigenschappen en een meer volwassen indruk in z´n geheel. Het design van de auto is er zonder meer op vooruitgegaan. En dat heeft niet enkel met de gegroeide buitenmaten te maken. Jeugdig publiek zou zich voortaan ook aangetrokken kunnen voelen. Dat was met de vorige wel anders.

Nieuw infotainmentsysteem
In het interieur zet de nieuwe Toyota zijn volwassenheid voort, al is de auto qua materiaalgebruik in het verleden blijven hangen. Hard kunststof heerst. Het dashboard is keurig verzorgd, maar vrij eenvoudig van opzet met pal achter het stuur de enorm snelheidsmeter en in het midden het tegen meerprijs verkrijgbare Toyota Touch. Om te bewijzen dat er veel aandacht is gegaan naar het nieuwe infotainmentsysteem ging het traditionele routeboek de kast in. En inderdaad, het systeem werkt uitstekend en is bijzonder gebruiksvriendelijk.

1.3 VVT-i
Onder de kap verscheidende motoren. Een driecilinder met een inhoud van 1.0 is de basismotor. Alleen tijdens het optrekken laat het motorgeknor weten dat je met een driepitter te maken hebben. En op de snelweg; 69 pk is daar gewoon ondermaats. Op kruissnelheid drukt de Yaris alle geluiden naar de achtergrond. Hij is bijzonder stil. Met name het onderstel maakt indruk. Oneffenheden en drempels worden feilloos en bijna geruisloos weggefilterd. Met de 1.3 VVT-i is het een stuk prettig opschieten. Met 100 pk zou dat ook geen moeite moeten kosten.
Meer weten over de nieuwe Yaris? Eind deze week is de volledige rijimpressie van deze Toyota hier te lezen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model