Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Yaris

Nieuws: Toyota Yaris

Beter zicht op nieuwe Yaris

27.12.2010

De eerste (gelekte) beelden waren wat schimmig. Deze zijn een stuk beter nu de officiële presentatie heeft plaatsgevonden van de Toyota Vitz, de Japanse versie van de Europese Yaris.

Als aanvulling op wat we al wisten groeit de Toyota Yaris met tien centimeter in lengte. Vijf centimeter daarvan komt ten goede aan de wielbasis met als gevolg meer interieurruimte. Ander positief nieuws is het afgenomen gewicht, ondanks de toegenomen buitenmaten. Ongeveer 30 kilogram is er bespaard ten opzichte van de huidige Yaris, waardoor het wagengewicht precies op een ton komt. Motorisch is er de keuze uit een 1.0 en een 1.3, respectievelijk 69 en 98 pk sterk. In een later stadium volgt er nog een compacte diesel en een hybride is in de maak.

Laat in 2011
De Toyota Vitz zal binnen enkele weken arriveren bij de Japanse dealers, wij moeten we nog tot het derde kwartaal van 2011 wachten voordat de Yaris in de Europese showrooms staat. De hybride hoef je niet eerder te verwachten dan in 2012. Overigens zal de Europese versie wel afwijken van de hier gepresenteerde Vitz, al zijn de grote lijnen gelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model