Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Yaris WRC

Nieuws: Toyota Yaris WRC

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

12.01.2017

Toyota heeft de stoute schoenen uit de kast getrokken en is voornemens ze voorlopig niet uit te trekken. Dat resulteerde eerder al in de aankondiging dat het Japanse merk – na jaren van afwezigheid – terugkeert naar de rallypaden en nu in deze hot hatchback, afgeleid van de Yaris WRC.

19 januari, dan zal Toyota voor het eerst in lange tijd weer vol gas geven in het WRC. De Rally van Monte Carlo vormt de comeback-rally voor het merk dat in de jaren '80 en '90 vele successen boekte in de rallysport. Een flink uitgeklopte en opgevoerde Yaris WRC moet in de voetsporen treden van de Celica GT 'Four' en Corolla WRC.

Afgeleid van rallykanon
380 pk levert het rallykanon van Toyota. Genoeg om in een oogwenk door de bossen en over gravelpaden te knallen via een hydraulische sequentiële 6-bak. Zo gortig maakt de straatversie van de Yaris WRC het niet. Sterker, op basis van zijn uiterlijk zou je niet meteen verwachten dat Toyota tevens is teruggekeerd naar het hot hatchback-segment. Op die paar stickers en de achterspoiler na oogt de heetgebakerde Yaris vrij tam. Vergis je echter niet…

Vergissing is gauw gemaakt
Dankzij de kunsten van Gazoo Racing levert het driedeurs Toyotaatje namelijk een vermogen van 210 pk. Ja, je leest het goed, dat is meer dan de Renault Clio RS en Ford Fiesta ST! En ook de Polo GTI en Ibiza Cupra kunnen hier niet aan tippen. Of dat ook in de praktijk zo zal zijn is nog eventjes afwachten. De straatlegale Toyota Yaris WRC beleeft in maart zijn debuut in Genève en zal in de periode daarna losgelaten kunnen worden op 's heeren wegen. Wij zijn benieuwd!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model