Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Yaris Hybrid

Nieuws: Toyota Yaris Hybrid

De Toyota Yaris Hybrid

12.01.2012

Toyota, het merk dat eigenhandig hybride op de kaart zette speelt opnieuw een voortrekkersrol daarin. De Japanners voegen nog maar eens een hybridemodel aan haar gamma toe. Het betreft de Yaris Hybrid. Vorige jaar nog als concept in Geneve, op de aankomende editie zal de showroomversie schitteren.

Dit zijn de eerste foto's van de Full Hybrid Yaris, volgens Toyota de zuinigste benzineauto als zowel de goedkoopste hybride straks te koop. Begin maart beleeft deze nieuwe telg binnen de Yaris-familie zijn debuut op de Autosalon van Genève. Vanaf de zomer staat de Full Hybrid Yaris bij de dealer.

Halve specificaties
Toyota YarisDe nieuwe Yaris Hybrid is uitgerust met een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn bestaande uit een compacte, maar krachtige elektromotor en een 1.5 liter benzinemotor. De aandrijfunit is maar liefst 20 procent lichter dan van de Prius en Auris Hybrid. Het batterijenpakket is onder de achterbank gemonteerd en biedt daardoor evenveel binnenruimte als de Yarissen met uitsluitend een verbrandingsmotor.<br />Het gezamenlijke vermogen van de Yaris Hybrid bedraagt 100 pk, maar over de milieuvriendelijkheid van het model wil de fabrikant nog niets kwijt. En dat is jammer aangezien dat nu juist de troefkaart van de auto is. Toyota belooft in ieder geval dat geen enkele andere auto in zijn segment de mogelijkheid biedt om in de stad geheel zonder uitstoot van NOx, PM (fijnstof) en CO2 te rijden.

Richtprijs
Met een afgegeven richtprijs van 18 mille zal de Toyota Yaris Hybrid op dit moment inderdaad de voordeligste hybride in Nederland  te koop zijn. Echter een prijspakker kun je hem niet noemen. Het blijft veel geld voor een auto uit het B-segment. Dat beseft ook Toyota en daarom doet het wat terug. Zo beschikt het model over een geheel eigen gezicht. Het strakke ontwerp laat zich het beste omschrijven als dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft bovendien exclusief voorbehouden voor deze uitvoering. De voorzijde is heel herkenbaar Toyota, maar de ferme trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED dagrijverlichting maken van Yaris Hybrid toch net even anders dan alle andere Toyota's. Naast een specifiek uiterlijk zal de Yaris Hybrid ook niet snel wat te wensen over. Zaken als climate control, een traploze CVT-automaat en een audiosysteem met USB- en MP3-aansluiting zijn zoal standaard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model