Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota waterstofauto

Nieuws: Toyota waterstofauto

Toyota kondigt sedan op waterstofauto aan

14.08.2012

Met de eind vorig jaar getoonde FCV-R Concept gaf Toyota te kennen nog altijd in auto’s op waterstof te geloven. En dat doen ze opnieuw door voor 2015 een sedan met deze aandrijflijn aan te kondigen.

Waterstofauto's waren enkele jaren geleden een hype onder autofabrikanten. Tegenwoordig hoor of lees je er weinig meer over. Slechts enkelen automerken lijken nog serieus bezig te zijn met deze auto's waar enkel waterdamp uit de uitlaat komt. Honda en Mercedes-Benz zijn voorbeelden die nog regelmatig het nieuws halen met hun brandstofcelauto's. Zo ook Toyota. Een half jaar geleden nog, met de FCV-R Concept. Toen al zei het Japanse merk dat deze studie niet slechts een vingeroefening betrof; binnen afzienbare tijd wilde het met een waterstofauto op de markt verschijnen. In 2015 breekt dat moment aan.

Sedan
Tijdens een seminar voor op het gebied van autotechnologisch onderzoek kondigde was het Jim Lentz, President en CEO van Toyota Motor Sales in de Verengde Staten, die aankondigde dat Toyota in 2015 met een waterstofauto op de markt komt. En het wordt een sedan. Verder licht Lentz een tipje van de sluier door te zeggen dat de vooruitstrevende Toyota uitgerust zal zijn met batterijen die de huidige lithium-ion accu's qua prestaties zullen overtreffen en dat de vraagprijs vanwege de techniek uiteraard wel wat hoger zal zijn dan een auto met conventionele verbrandingsmotor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model