Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Urban Cruiser

Nieuws: Toyota Urban Cruiser

Qashqai-concurrent

14.02.2008

Met de Toyota Urban Cruiser krijgt de Nissan Qashqai er een concurrent bij. Toyota presenteert de kleine SUV op de Autosalon van Genève en het model zal worden gepositioneerd onder de RAV4. De Urban Cruiser houdt het midden tussen een kleine MPV en een kleine SUV waarmee het model het predikaat crossover meekrijgt.

Tijdens de Autosalon van Genève in 2006 gaf Toyota ons alvast een voorproefje van een kleine SUV. Eveneens onder de naam Urban Cruiser presenteerden de Japanners deze conceptcar die het midden hield tussen een kleine MPV en een kleine SUV. Het design van deze Urban Cruiser was weliswaar iets te futuristisch het blijkt nu wel dat Toyota serieuze plannen had met een dergelijke variant.

Prototype onthulde Toyota´s plannen

Toyota Urban CruiserIn november al konden wij exclusief onthullen dat Toyota productieplannen had met een kleine SUV. In de Oostenrijkse Alpen wisten wij een prototype te betrappen van de in Amerika zeer populaire Scion XD, maar dan met Toyota-kenmerken. Alles weer erop dat Toyota dit model ook naar Europa zou gaan brengen. Op de Autosalon van Genève 2008 komt eindelijk een officiële bevestiging van deze geruchten met de presentatie van de Urban Cruiser. Ditmaal het productiemodel.

Meer informatie in Genève

Toyota gaat met de Urban Cruiser de concurrentie aan met de Nissan Qashqai. Het is goed denkbaar dat de auto leverbaar zal worden met zowel voor- als vierwielaandrijving. Op de details moeten we wachten totdat Toyota in Genève het doek van de auto trekt. Op dit moment moeten we het doen met enkel deze eerste foto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model