Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Toyota Urban Cruiser

Nieuws: Toyota Urban Cruiser

Meer details Toyota Urban Cruiser

10.03.2008

Toyota komt met een kleine stadse SUV, genaamd Urban Cruiser. Geen auto om het bos mee te verkennen, maar meer een ideale stadsauto met extra hoge zit en stoere uitstraling. De Toyota Urban Cruiser zal vanaf begin 2009 op de markt komen.

Veel van de hedendaagse SUV´s treffen we nooit meer aan op onverharde wegen. Maar de stoere look en het ruime interieur van de SUV spreekt wel veel kopers aan. Geen wonder ook dat autofabrikanten hier speciale modellen voor ontwikkelen, de Urban Cruiser is er zo één. Net als de Nissan Qashqai waarmee Toyota de concurrentie aan zal gaan met dit model.

Compacte afmetingen

Toyota Urban CruiserDe Urban Cruiser combineert compacte buitenmaten met een ruig en stoer uiterlijk. De kleine SUV is zelfs zo compact dat hij qua lengte tussen de Yaris en Auris invalt. Hij meet namelijk 3,93 meter in de lengte, 1,725 meter in de breedte en 1,54 meter in de hoogte. Ondanks zijn compacte buitenmaten is er volgens Toyota wel voldoende ruimte voor vijf passagiers en hun bagage.

Begin 2009
Welke motoren er in de Urban Cruiser beschikbaar worden is nog niet bekend. Wel meldt Toyota dat de SUV heel milieubewust is. Zo moet de wagen slechts 140 gram CO2 per km uitstoten. De SUV zal begin 2009 bij de dealers staan. Feitelijk gezien heeft Toyota met de Urban Cruiser een vervanger voor de driedeurs RAV4 ontwikkeld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model