Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Supra

Nieuws: Toyota Supra

Technische details Toyota Supra op straat

14.02.2017
Eén van de (sport)auto's waar het meest naar uitgekeken wordt is de nieuwe Toyota Supra. Kennelijk hebben de Japanners hem reeds klaar, want de Russen beweren de brochure ervan in handen te hebben met daarin enkele interessante details.

Voor wie de afgelopen tijd in een grot heeft geleefd: Toyota's sportcoupé blaast naar verluidt de illustere naam Supra nieuw leven in en is in samenwerking ontwikkeld met BMW, parallel aan de Z5. Veel meer informatie over de twee kemphanen is er eigenlijk ook niet, behalve geruchten en gericht giswerk. Of men met dat laatste in de juiste richting zit? Zowel BMW als Toyota onthoudt zich van elk commentaar.

From Russia with love
Maar daar zal je de Russen hebben. De website auto.blog.rs beweert zowaar de brochure van de Supra in handen te hebben gekregen met daarin ontluikende details. Zo zou de Supra 4,38 meter lang zijn, bij een breedte van 1,83 meter en een lage 1,28 meter.

Ter indicatie en om daarbij eventjes bij technologisch partner BMW te blijven: de Z4 is net een maatje kleiner. De wielbasis van de Supra is met 2,47 meter dan wel weer vergelijkbaar met die roadster uit München, wat duidelijk maakt dat de sportieve Japanner over een behoorlijke overhang vóór en achter beschikt. Spyshots bevestigen dat ook. Het gewicht van de nieuwe Supra varieert tussen 1.350 en 1.430 kilogram, afhankelijk van de motor.

Geen hybride
Over de motoren gesproken. Ook die beweert de Russische blogwebsite al te weten, namelijk een 192 pk sterke viercilinder-turbobenzinemotor en een 340 pk sterke zescilinder, eveneens geblazen. Oftewel, krachtbronnen uit de schappen van BMW. Niets over een hybride dus. Echter wat niet is, kan nog komen.

Wordt vervolgd…

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model