Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota RAV4 EV

Nieuws: Toyota RAV4 EV

Elektrische RAV4 in de verkoop

09.05.2012

Toyota houdt woord. De anderhalf jaar geleden voor het eerst getoonde elektrische RAV4 is klaar voor productie en gaat zoals beloofd voor 2013 in de verkoop.

Toyota presenteerde de definitieve RAV4 EV op het Electric Vehicle Symposium in Los Angeles en dankte ondertussen Tesla Motors voor de totstandkoming van het model. De aandrijflijn in de elektrische RAV4 is namelijk afkomstig van dat Amerikaanse bedrijf. Het totaalvermogen bedraagt 156 pk bij 2.800 tpm en wanneer de RAV4 EV in Sport Mode staat kan deze in iets meer dan 7,0 seconden naar de 100 km/h sneller. In Normale Mode doet de auto er negen seconden over. De topsnelheid ligt dan ook wat lager: 160 versus 136 km/h.

V6-prestaties
Er zijn wel enkele verschillen, maar in eerste instantie lijkt de EV-uitvoering als iedere andere RAV4. Ook binnenin. De accu's zijn efficiënt in de bodem van de auto verwerkt zodat aan interieurruimte niets verloren ging. Bovendien is het zwaartepunt hierdoor zo laag mogelijk gehouden wat een gunstig effect heeft op het weggedrag. Volgens Toyota doet de RAV4 EV qua dynamische rijprestaties en praktische bruikbaarheid niet onder voor de versie met V6-verbrandingsmotor. Zijn de batterijen leeg dan duurt opladen via het reguliere lichtnet ongeveer zes uur. Daarna kan weer zo'n 160 km emissieloos gereden worden.

50.000 dollar
De elektrische RAV4 gaat over enkele maanden in de verkoop, in eerste instantie in delen van Californië. Dealers in de omgeving van Sacramento, San Francisco, Los Angeles en San Diego kunnen de eerste exemplaren binnenkort verwachten. Voor 50.000 dollar verwisselt de RAV4 EV van eigenaar. Toyota beseft dat dit tarief bijna twee keer zo hoog ligt als een conventionele RAV4 en stelt de verkoopverwachting daarom ook op een bescheiden 2.600 exemplaren in de eerste drie jaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model