IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius

Nieuws: Toyota Prius

Prius Plug-in Hybrid in Frankfurt

03.09.2009

Hij is volop in ontwikkeling: de Toyota Prius Plug-in Hybrid. In Frankfurt laat Toyota een zo goed als productierijp exemplaar zien. Die kan door middel van een stekker aan het stopcontact worden opgeladen.

Dankzij het 'Plug-in principe' kan de Prius korte ritten geheel elektrisch afleggen. De actieradius is daarbij aanzienlijk langer dan bij een gewone Prius, claimt Toyota. Het grote voordeel is uiteraard dat de auto op dat moment niets uitstoot en relatief goedkoop is in gebruik.

Praktijktests
Toyota PriusDetails laat Toyota ook van dit model niet vrij. Net als bij de Auris HSD Full Hybrid concept worden alle details vrijgegeven tijdens de onthulling in Frankfurt. Uit eerdere berichten van Toyota weten we wel dat de auto toentertijd (2007) een actieradius van 13 km en een topsnelheid van 100 km/h (geheel elektrisch) kon halen. Wat ook bekend is, is bekend dat er begin 2010 praktijktests worden gedaan. In Europa, waaronder Nederland, worden 150 exemplaren ingezet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model