Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius

Nieuws: Toyota Prius

Plug-in hybride

13.02.2008

Toyota Motor Corporation (TMC) heeft onlangs bekend gemaakt dat het een plug-in hybride auto heeft ontwikkeld. Met deze hybride is het mogelijk de accu´s ook via het stopcontact op te laden en zodoende langer op enkel de elektromotor te rijden.

De Toyota plug-in hybride auto maakt net als overige hybrides van Toyota gebruik van zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Dankzij de hogere accu-capaciteit kan er langer alleen op de elektromotor gereden worden. Bovendien kan de accu met een speciale oplader extern worden opgeladen. Deze twee kenmerken maken het mogelijk om langer elektrisch en geheel brandstof- en uitstootvrij door de stad te rijden. Normaal gesproken is de verbrandingsmotor al snel nodig om de leegrakende accu's op te laden, maar in dit geval is dat minder snel van toepassing. De actieradius van de Prius plug-in bedraagt ongeveer 13 km wanneer volledig elektrisch wordt gereden. Wie bijvoorbeeld in de stad woont en werkt kan geheel elektrisch van en naar het werk rijden. De auto kan dan op de zaak en thuis weer worden opgeladen. Bovendien kan de auto (geheel elektrisch) een topsnelheid van 100 km/h behalen en dat is bij de huidige Prius zeker niet het geval.

Uitdagingen

Toyota PriusNatuurlijk blijven er uitdagingen bestaan bij de ontwikkeling van elektrische auto's, maar Toyota ziet in de plug-in hybride auto een veelbelovend basismodel waar de toekomstige geheel elektrische auto op gebaseerd kan gaan worden. Bovendien zal Toyota zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van een zo milieuvriendelijk mogelijke techniek.

Real-life testprogramma

Toyota PriusToyota Motor Corporation zal in Japan proefritten gaan maken met acht Toyota plug-in hybride auto's om de optimale accucapaciteit en de actieradius met alleen de elektromotor ingeschakeld vast te stellen. De gegevens van de tests op het gebied van uitstoot en brandstofrendement worden aan de Japanse overheid bekend gemaakt, zodat deze testmethodes kan ontwikkelen op het gebied van emissie en brandstofbesparing. Bovendien kunnen ze worden gebruikt als maatstaven bij de promotie van plug-in hybride auto's en het gebruik van elektriciteit voor de aandrijving. TMC is ook van plan om proefritten op de openbare weg te maken in Europa en de Verenigde Staten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model