Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius

Nieuws: Toyota Prius

'Nieuwe Prius verliest typisch daklijn’

08.11.2012

Met tal van prijzen op de schouw won de Toyota Prius er waarschijnlijk nog nooit één voor zijn vormgeving. Zijn exterieurdesign was dan ook niet bedoeld om de blits te maken maar gesneden om zo vloeiend mogelijk door de lucht te klieven. Moderne technieken maken het mogelijk dat het bij de vierde generatie anders kan.

Diverse fabrikanten hebben inmiddels bewezen dat een normale hatchbacks of sedans met eenzelfde aandrijflijn niet minder zuinig zijn dan de hybride-pioniers van toen. Tijden zijn veranderd, technieken verbeterd. Ook bij Toyota. Sterker nog, juist bij Toyota. Zij brachten ons nota bene de Auris Hybrid en Lexus CT 200h.

Cultauto
Een andere, vaak gehoorde opmerking is dat de typische van voor tot achter gebogen daklijn hybrides een herkenbare uitstraling geeft. Eén die de consument tegenwoordig direct associeert met zuinigheid. De vormgeving van de eerste in serie geproduceerde hybrides zoals de Pruis en de Honda Insight zijn zowaar cult geworden. Maar opnieuw vindt Toyota dat die tijd is geweest na drie generaties Prius met een dergelijke stroomlijn. De nieuwe, vierde generatie zal een meer conventionele carrosserie sieren, aldus Chris Hostetter. De vice-president van Toyota´s stategische planning in Amerika meldde dit tijdens een interview met nieuwsbureau Bloomberg.

Akio Toyoda
Dat de sterke wijziging in uitstraling een gevaarlijke onderneming is voor de redelijk conservatieve doelgroep van de Pruis lijkt Toyota niet tegen te houden. Akio Toyoda, de CEO van Toyota, heeft al eerder aangegeven dat de toekomstige Toyota´s meer dynamisch moeten worden. Ook het rijgedrag moet uitdagender. ´Consumenten moet Toyota niet langer zien als betrouwbare en lieflijke grijze muis´, aldus Toyota. Het merk wil af van haar stoffige imago. De onlangs geïntroduceerde GT86 was hier natuurlijk al een duidelijk voorbeeld van.

NS4 studiemodel
Terug naar de nieuwe generatie Prius die volgens Hostetter 'in iets meer dan een jaar op de markt komt'. Welke contouren de Japanners de nieuwe Pruis exact krijgt is te zien aan de hand van de NS4 die we begin dit jaar als voorbode kregen te zien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model