Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius

Nieuws: Toyota Prius

Gefacelifte Toyota Prius gepresenteerd

19.09.2011

Toyota heeft de Prius weer geheel bij de tijd gebracht. De populaire Prius werd van binnen en van buiten licht gewijzigd en beschikt over nieuwe multimediafuncties. Een relatief beperkte facelift, maar voldoende om de Prius weer een stapje hogerop te brengen.

De huidige - derde generatie - van de Toyota Prius kwam in 2009 op de markt. En we weten allemaal hoe enorm succesvol het model in de afgelopen twee jaar geworden is. Zijn vrijstelling van wegenbelasting en BPM verleidden de consument terwijl de zakelijke rijder viel voor de 14% bijtelling. Mede dankzij de monopoliepositie van de Prius wist Toyota gigantische verkoopaantallen te scoren in ons land. Jammergenoeg voor de Japanners is van die monopoliepositie anno 2011 geen sprake meer en zal ook de Prius bij de tijd moeten blijven om zijn succes voort te kunnen zetten.

Voorbumper
Toyota PriusDe facelift komt twee jaar na zijn introductie dan ook relatief vroeg. En een beetje onverwacht. Niet geheel verrasend zijn de wijzigingen dan ook subtiel te noemen. Toyota ontwierp een nieuwe voorbumper die iets meer dynamiek uitstraalt en bovendien werden de koplampen en achterlichtunits minimaal herzien. LED-dagrijverlichting in de voorbumper en nieuwe 15 inch lichtmetalen wielen maken het plaatje compleet.

Interieur
Van binnen werd de kleurstelling van het dashboard veranderd van grijs naar zwart. Bovendien introduceert Toyota haar nieuwe Touch & Go multimedia-/navigatiesysteem in de Prius en werd er nieuwe bekleding ontworpen. Met een paar aluminium accenten moet ook het interieur er weer fris bij staan.

2012
Het is nog niet exact bekend wanneer de vernieuwde Prius bij de dealers zal staan. De verwachting is begin 2012.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model