Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius Wagon

Nieuws: Toyota Prius Wagon

Definitieve prijs Toyota Prius Wagon vastgesteld

23.05.2012

De CO2-grenzen mogen dan per 1 juli aanstaande worden aangescherpt, de Toyota Prius Wagon blijft wegenbelasting- en BPM-vrij te rijden. Tot 2014 om precies te zijn. Een andere onzekerheid waarover Toyota nu uitsluitsel geeft is de vanafprijs.

Vanaf medio dit jaar mogen benzineauto's gemiddeld niet meer dan 102 g/km aan CO2 uitblazen willen ze in de bijtellingcategorie van 14% belanden. Ondanks zijn formaat voldoet de nieuwe Toyota Prius Wagon aan beide. De zevenpersoons full hybride noteert namelijk een verbruik van 4,1 l/100 km bij een uitstoot van 96 g/km.

2013
Met ingang van 2013 komt diezelfde CO2-grens op 95 g/km te liggen, één gram lager dan de Prius Wagon momenteel scoort. Toyota zegt echter alles in het werk te stellen om het model zijn aantrekkelijke bijtellingstatus te laten behouden. Sterker nog, ze beloven het! Particuliere kopers vallen al vanaf het moment dat de Prius over enkele weken bij de dealers arriveert met de neus in de boter. Bij aanschaf tot 2014 is er geen wegenbelasting verschuldigd.

Prijs en uitrusting
Aantrekkelijk allemaal die vele fiscale voordelen, maar wat kost die Prius Wagon nu? Nou, Toyota is trouw gebleven aan de eerdergenoemde richtprijs en de definitieve vraagprijs op € 30.990,- gezet. Voor dit geld wordt de Comfort-uitvoering klaargezet die onder meer beschikt over LED-dagrijverlichting met halogeen koplampen, Smart Entry met startknop, elektrisch verstelbare, inklapbare en verwarmbare buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, climate control, cruise control en een met leder bekleed stuurwiel met bediening voor onder meer audio en climate control. Ook standaard is het Toyota Touch multimedia systeem. Dit omvat een 6.1-inch aanraakscherm, radio-/CD-speler met zes luidsprekers en Bluetooth-, USB- en iPod-aansluiting plus een achteruitrijcamera. De duurdere Aspiration beschikt over een panoramisch dak en voor speciaal voor de leaserijder is er dan nog de Dynamic Business.

Het kan schoner
Is de Prius Wagon nog niet schoon genoeg voor jou? Wacht dan tot het najaar, want dan krijgt het leveringsprogramma uitbreiding in de vorm van de Prius Plug-in Hybrid. En die heeft een uitstoot van slechts 49 g/km wat hem, zoals de overheidsregels er nu voorstaan, vrijgesteld van BPM, motorrijtuigenbelasting en bijtelling maakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model